2020-02-25 12:25:09

Terenska nastava 3.a i 3.b razreda u Varaždin

Dana 19.2.2020. organizirana je terenska nastava za učenike trećeih razreda. 

Polazak je bio u jutarnjim satima sa želježničke stanice Zbelava. Putovali smo vlakom. Po dolasku na željeznički kolodvor Varaždin uputili smo se prema Trgu kralja Tomislava. Nakon kraćeg razgledavanja stigli smo u Županijsku palaču. Tamo su  nas je dočekli gospođa Ivana Borovec i zamjenik župana Varaždinske županije, gospodin Tomislav Paljak.

 Razgovarali smo sa zamjenikom župana Tomislavom Paljakom i saznali koji su poslovi župana.  Zatim smo obišli prostorije palače i slikali se.

 Nakon toga posjetili su Radio Sjeverozapad. Vidjeli smo radijski studio - prostor u kojem se snimaju radijske emisije i razgovarali s radijskim voditeljima I urednikom radija. Tako smo proširili svoje znanje o snimanju radijskih emisija jer smo i sami u školi snimili četiri radijske emisije: Rukomet, Higijena, Maškare i Valentinovo. .                                                                                                                         Izlet u županiju bio je zanimljiv i poučan. Do povratka na željezničku stanicu imali smo slobodno vrijeme.                                                                                                                                     Sa svojim učiteljicama Julijanom Petrinom i Sminkom Hanjš vratili smo se vlakom u školu kao što smo i ujutro vlakom  iz  Zbelave  stigli u Varaždin. U školu smo se vratili oko 13 sati.

 

 

    Iva Tuđan 3.b

Marin Funtak 3,b

Lea Perši 3.b

Petar Kobršćak 3.b


VII. osnovna škola Varaždin